Још један припремни турнир за нашу мушку сениорску 3х3 репрезентацију окончан је тријумфом. Србија је у финалу била боља од Канаде резултатом 21:13.Србија је, као и протеклог викенда на припремном турниру одржаном у Суботици, наступала у саставу Душан Домовић-Булут, Дејан Мајсторовић, Александар Ратков и Михаило Васић.

Након прилично убедљивих партија у групној фази, репрезентацију Србије је у недељу у Порторожу чекао дан у коме се одлучивало о пласману екипа.

Наша репрезентација је чекала у полуфиналу победника меча Монголија – Катар, да би и данас поново изашла (овога пута у полуфиналу) на мегдан изузетно квалитетној екипи Катара (Катар је за полуфинале савладао Монголију резултатом 21:8). Репрезентација Катара је прилично намучила нашу селекцију, чак је водила резултатом 11:9, да би се Србија „двојком“ Булута вратила у егал, после чега је до краја меча на терену приказана потпуна доминација Србије (како у нападу тако и у одбрани) за коначних 21:16 и ново финале.

У финалу је ривал била изузетно квалитетна репрезентација Канаде (екипа Едмонтона са ФИБА Светског Тура) која у свом саставу има играче попут Кајла Лаундрија (кога се кошаркашка публика у Србији сећа из сезоне

2016/17 када је наступао за Будућност из Подгорице, али и за руску екипу Тријумф Либертсија и Зенита из Сент Петерсбурга у шест сезона пре доласка у Црну Гору) и Стив Сир (који је ушао у кошаркашку историју као рекордер НЦАА лиге по проценту шута за три поена играјући за Нордерн Аризону). Упркос кошаркашком „педигреу“ какав имају канадски репрезентативци, они нису представљали данас никакву претњу рперезентацији Србије која је убедљиво славила резултатом 21:13 за нови шампионски трофеј, који овога пута доносе у Кошаркашки савез Србије из словеначког Порторожа.

Резултати, али и приказана игра, на протекла два припремна турнира на којима је препрезентација Србије учествовала, доказ су да се у месецима пред нама могу очекивати највиши домети ових момака, а сви се надамо да ће кулминацију достићи на Олимпијским играма у Токију крајем јула месеца.