Сениорска 3×3 репрезентација Србије отпутовала је у Израел, где ће се од 5. до 7. септембра у Јерусалиму одржати Европско првенство на коме наш национални тим брани злато!

Србија је четвороструки 3×3 европски шампион, а у Јерусалиму ће играти у А групи са Аустријом и Израелом. Наша репрезентација прве мечеве игра у среду 6. септембра, и то од 16.55 сати против Аустрије и од 20.35 сати против Израела. Елиминационе рунде и борбе за медаље су 7. септембра.

Селектор Марко Ждеро одлучио се за одрежене промене у саставу, па ће тим Србије на овом ЕП чинити Страхиња Стојачић, Стефан Којић, Марко Бранковић и Немања Бараћ, док је тренер Данило Лукић.

– Ове године бранимо титулу са прошлог првенства. Амбициозно путујемо за Јерусалим, да поново узмемо европско злато. Екипа је измењена за разлику од прошлог такмичења, дебитанти су Немања Бараћ и Сефан Којић. Ово је све припрема за Олимпијске игре 2024. године, циљ је да што више играча прође кроз репрезентацију и да будемо спремни за Париз – објаснио је Ждеро.

Репрезентативац Марко Бранковић истакао је да Србија на предстојећем ЕП, као и сваки пут, има највећа очекивања.

– Актуелни смо европски прваци и желимо да поново освојимо злато. Екипа јесте промењена, али сви се добро познајемо и спремили смо се добро за ово такмичење. Даћемо све до себе да одбранимо титулу шампиона.

Дебитант у националном тиму је Немања Бараћ, који такође са великим оптимизмом дочекује почетак такмичења.

– Навикли смо на велика очекивања. Сада је притисак већи због заставе и због грба, али је самим тим и мотив је много већи. Идемо да освојимо медаљу и да се вратимо као победници. Трема постоји, али нисам млад, прошао сам доста током каријере… – рекао је Бараћ.

У Б групи су Литванија, Немачка и Чешка, у Ц групи Холандија, Француска и Хрватска, а у Д групи ће се такмичити Белгија, Летонија и Кипар.

По две репрезентације из сваке групе иду у четвртфинале, где се наша А група укршта са Ц групом.