Најбољи кошаркаши Србије допутавали су јутрос у Крањску Гору, сместили се у хотел „Компас“, а у дворани „Витранц“ одржали и први тренинг у склопу базичних припрема за Европско првенство које се од 4. до 22. септембра одржава у Словенији.

Заједно са репрезентативним друговима у Крањску Гору допутовао је и Василије Мицић, док им се неколико часова касније придружио и Немања Недовић који је стигао из Америке. Нови члан НБА лигаша Голден Стејта има лакшу повреду чланка и следећих неколико дана вежбаће по специјалном програму, баш као и Милош Теодосић који је остао у Београду, где ће ићи на терапије, тренирати индивудално, а екипи ће се прикључити кад буде процењено да је спреман за максималне напоре.

У Крањску Гору данас због приватних обавеза заједно са целим тимом није допутовао капитен Ненад Крстић, већ ће се прикључити репрезентацији у току вечерњих часова.

Репрезентација Србије остаје у Крањској Гори до 28. јула, када се сели у Рога шку Слатину . Од 2. до 4. августа Србија наступа на турниру „Лашко Гроуп“ у Цељу, где ће играти против Турске, Словеније и Летоније, а затим припреме наставља у Београду.