Мушка сениорска репрезентација Србије у петак, на турниру „Лашко Гроуп“, почиње серију припремних утакмица пред Европски шампионат који се од 4. до 22. септембра одржава у Словенији. Изабраници селектора Душана Ивковића први дуел одиграће у петак од 18:00 часова у дворани „Златорог“ (капацитет 6.000 места) против селекције Турске. У суботу од 20:45 састаће се против домаћина Словеније, док ће последњег дана турнира у Цељу, у недељу 4. августа (17:30), одмерити снаге против репрезентације Летоније.

“После много уложеног рада током припрема у Београду, Крањској Гори и Рогашкој Слатини, следи нам период припремних утакмица, током кога ћемо пуно радити на уигравању тима са чак осам дебитаната. Пуно очекујемо од припремних мечева. Сигурно ће играчи показати велику жељу, али очекујем и доста грешака, нарочито у првим утакмицама. Сви репрезентативци ће у 11 мечева, колико ћемо одиграти у припремном периоду, добити шансу да покажу колико могу. Ми смо током припрема овог новог и младог тима, добили неоспоран кошаркашки квалитет и висок ниво атлетицизма. Сада следи веома важна фаза у којој све то треба да преточимо у квалитетну тимску игру”, каже селектор репрезентације Србије, Душан ивковић.

На три утакмице турнира у Цељу у саставу неће бити једино млади плејмејкер Василије Мицић, који се после повреде враћа у редовни тренажни процес.