Најбољи кошаркаши Србије отпутовали су данас са аеродрома “Никола Тесла” за Минехен, одакле ће преко Нице у послеподневним часовима стићи у Антиб где их у четвртак и петак очекују нове конторлне утакмице, у оквиру припрема за Европско првенство у Словенији, овог пута против домаће селекције Француске и Грузије. На турниру у Антибу селектор Душан Ивковић рачунаће на 14 играча, јер су у Београду због повреда остали Милош Теодосић и Немања Недовић, који ће тренирати са кондиционим тренером Марком Ћосићем.

– Турниром у Антибу почињемо други део припремних утакмица за Европско првенство. Волео бих да смо у комплетном саставу, али Теодосић и Недовић су морали да остану у Београду. Такође, на турниру у Француској практично ће да дебитују Владимир Лучић који није одиграно ниједну контролну утакмицу, док је Василије Мицић одиграо против селекције Русије само десет минута. Имамо још доста посла, простора за напредак, стварање тимске игре, на чему ћемо још више радити по повратку у Београд – истакао је селекторИвковић.

Репрезентативци Србије путују у Антиб после тријумфа на “Трофеју Београда 2013” и пријатељској утакмици са селекцијом Русије у “Комбанк Арени” где су приказали врло добру игру и висок ниво форме за овај период припрема:

– На утакмицама у Београду смо остварили три уверљиве победе са прилично великом разликом, али то су биле утакмице на домаћем терену, пред нашом публиком, међутим у Француској нас очекује нешто сасвим другачије, по самом стилу и начину игре. Домаћа селекција је један од фаворита у Словенији, желеће да се докаже, баш као што ће и Турска имати доста мотиве на турниру у Истанбулу који је следећи на распореду. Селекција Грузије је такође веома интересантна. Годинама раде са нашим тренером Игором Кокошковом, играли су добро и били пријатно изненађене на претходном Европском првенству у Литванији.

Владимир Лучић се опоравио од повреде леђа и на располагању је селектору Ивковићу пред пут у Антиб:

– Јуче сам одрадио лакши тренинг, осећам се сасвим добро, а надам се да ће тако бити и на утакмицама у Француској кад ће оптерећење сигурно бити много веће. Екипа је веома млада, уз неколико искуснијих играча, али смо одиграли веома добро на турниру у Словенији, а поготово на утакмицама у Београду. Напредујемо сваког дана, али верујем да има још простора за напредак. Добро смо одрадили базични део припрема у Словенији, одиграли половину контролних утакмица, остаје да се још више уиграмо, сачекамо да се потпуно опораве повређени играчи, како би потпуно спремни дочекали старт Европског првенства – закључио је Владимир Лучић.

Обе утакмице репрезентације Србије, на турниру у Антибу, у четвртак против Француске и у петак против Грузије почињу у 20:30 часова.