Репрезентација Србије доживела је први пораз на Летњој Универзијади која се одржава у кинеском Шенжену. У оквиру 2. кола „Б“ групе изабраници селектора Луке Павићевића поражени су од селекције Канаде после драмтичне завршнице, иако су већим делом меча били у вођству: Србија – Канада 67:70 (23:22, 20:14, 8:19, 16:15).

Српски академци су одиграли прво полувреме на високом нивоу, ефикасном и разноврсном игром били у константном вођству. Највећу предност Србија је имала у 23. минуту кад је повела 47:38, међутим у наставку сусрета, Канађани су знатно поправили одбрану, успоставили равнотежу у скоку и преокренули резултат у своју корист.

Ипак, кључни детаљ меча одиграо се 25 секунди пре краја. Селекција Канаде је превише дуго изводила лопту из аута, због чега су наши репрезентативци протествовали, а судије су Владимиру Лучићу на опште чуђеје свих у дворани досудиле техничку грешку. Канађани су са линије слободних бацања били прецизни и стекли одлучујућу предност која им је донела први тријумф на Универзијади у Шенжену.

У понедељак је на кошаркашком турниру у Шенжену слободан дан, а следећи меч репрезентација Србије игра у уторак прротив Турске.

СРБИЈА: Љубичић 6 (6 ск. 4ас.), Драговић 11 (7 ск), Бирчевић, Бунић 2, Живановић 4, Димић, Цветиновић, Лучић 25 (8ск.), Лешић, Дрча, Штимац 7 (5ск.) Јеремић 12.

КАНАДА: Џонс 5, Ју 4, Лиферс 13, Хобтин 2, Јинз 14, Брковић 9, Филип 2, Клајен 7.