Женска кошаркашка репрезентација у суботу од 19 часова дочекује Немачку
Кошаркашице Србије, актуелне шампионке Европе, окупљају се у понедељак у Београду када почињу припреме за квалификације за Еуробаскет 2017. Изабранице Марине Маљковић први меч играју са Немицама у суботу, 21. новембра у хали Пионир, од 19 часова уз бесплатан улаз.

То ће бити прва прилика да београдска публика гледа шампионке Европе уживо још од великог тријумфа у Будимпешти и репрезентативка Ана Дабовић очекује велику подршку публике.

– Желим да им се захвалим на досадашњој подршци и позивам их да дођу и да уживају заједно са нама 21. новембра. Не говори се без разлога да је публика шести играч. Сигурна сам да би у пуном Пиониру могле да намучимо и Американке. Због тога се надам да ће публика доћи у великом броју и да ће нас подржати и да ћемо на прави начин започети припреме за Еуробаскет и Олимпијске игре – каже Дабовићева.

Најкориснија играчица ЕП се посебно радује и поновном сусрету са саиграчицама.

– Заиста једва чекам ову утакмицу. Не волим када у клубу треба да играм против њих, једино да играм са њима, тако је много лепше – закључила је Ана.

Капитенка репрезентације Милица Дабовић је такође изразила велику радост због поновног окупљања шампионског тима, као и прилике да се игра пред београдском публиком.

– Од утакмице против Немачке као и увек очекујем да девојке дају све од себе и оставе срце на терену. Пресрећна сам што ћемо се опет окупити. Све једва чекамо да заиграмо и веома смо узбуђене. То што играмо у Србији чини ме поносном и посебном, играмо пред својом публиком, породицом, пријатељима. Можда ће чак и нека од нас да закуца, јер нема лепшег осећаја! То за мене нису само фанови или навијачи, то су људи, деца, дечаци и девојчице које ја волим и поштујем. Они одвајају своје време за нас и пружају нам подршку сваки дан. Желим да их видим у што већем броју јер су они наш ветар у леђа свих ових година – закључила је Милица.

После дуела са Немачком 21.11, Србију четири дана касније очекује гостовање Луксембургу. Након тога, у фебруару, српске кошаркашице гостују Украјини и Немачкој, да би у новембру наредне године дочекале Луксембург у Пиониру и Украјину у нишком Чаиру.