Женска кошаркашка репрезентација Србије у суботу од 19.00 часова у новој хали у Краљеву игра утакмицу претпоследњег кола квалификација за Европско првенство у Чешкој против Луксембурга. Улаз на утакмицу је бесплатан, а све репрезентативке позивају публику да дође у што већем броју и да на тај начин заједно прославе освајање олимпијске бронзе. Пред пут у Краљево, националном тиму прикључиле су се и сестре Дабовић – Милица и Ана.

– Осећам као да се нисмо никада ни раздвајале. Ту су девојке са којима сам у последњих пет година буквално провела више времена него са породицом или пријатељима. Једва чекам да почну утакмице! Више пажње можда посвећујемо Украјини, јер смо тамо изгубиле, па све заједно желимо да им вратимо за то и да изборимо прво место у групи. Утакмица против Луксембурга ће бити интересантна и на њој ће прилику добити младе играчице. Желим да позовем гледаоце да нас подрже у што већем броју и да на тај начин, као што смо прошле године у Пиониру прославили европско злато, прославимо олимпијску бронзу – истакла је Ана Дабовић, која се недавно као чланица Лос Анђелес Спаркса окитила титулом шампиона ВНБА лиге.

Милица Дабовић је као капитен предводила наш национални тим на претходна четири велика такмичења. Она истиче да је под јаким емоцијама, пошто ће се овом приликом опростити од дреса са националним грбом.

– Тек сам се прикључила и лепо је када видиш мила лица. Срећна сам што сам ту… Пре неколико дана сам почела да размишљам како ће све ово изгледати и морам да признам да сам под јаким емоцијама. Бићу ту због нашег народа, уживаћу максимално и одбројавати сате до утакмице. Драго ми је и да видим доста младих играчица, које су са разлогом ту. Даћемо све од себе да публика ужива и надам се да ћемо квалификације завршити онако како доликује, а то је са победама – рекла је Милица Дабовић.

Освајањем европског злата и олимпијске бронзе, женска кошаркашка репрезентација Србије није рекла последњу реч. Ана Дабовић верује у светлу будућност и још боље резултате нашег националног тима.

– Имамо ту срећу да у репрезентацији имамо младе играчице. Осим моје сестре Милице, која је као капитен носила овај тим пет година, немамо старијих играчица и верујем да ова екипа може да остане на окупу још један олимпијски циклус. То је моја жеља, да са играчицама као што су Соња, Јелена, Невена, Тамара и друге будем и даље у тиму и да правимо још боље резултате – закључила је Ана Дабовић.

Утакмица Србија – Луксембург игра се у новој дворани у Краљеву у суботу од 19.00 часова, док је дуел Србија – Украјина на програму у среду од 18.00 часова у нишком „Чаиру“. Улаз на оба меча је бесплатан, а из Кошаркашког савеза Србије позивају навијаче да дођу у што већем броју.