Мушка А репрезентација Србије допутовала је у уторак увече у Финску, где ће се у четвртак 20. фебруара састати са домаћом репрезентацијом у првом колу квалификација за одлазак на Европско првенство 2021.

Након што су се сместили у Хелсинкију, „Орлови“ су у среду обавили преподневни тренинг у дворани КК Хонка, док ће у увече тренирати у великој дворани у Еспу, где ће се играти и утакмица.

Уочи преподневног тренинга, очекивања пред дуел са Финском изнели су Марко Симоновић и Новица Величковић.

– Очекује нас тешко гостовање, сви знају да је овде увек добра атмосфера. Финци су екипа која је атипична, немају неког изразито високог играча. Јако су брзи, сви шутирају, утрчавају… На нама је да дамо све од себе, да пробамо да одиграмо што боље и да се надамо што бољем резултату – поручио је Симоновић.

Повратник у национални тим Новица Величковић такође респектује првог ривала у квалификацијама за ЕП 2021.

– Финска у последњих пар година константно кошаркашки напредује и расте. Играју брзо, доста атипично, спремићемо се за то и пробати да их добијемо на њиховом терену – истакао је Величковић.

Утакмица Финска – Србија на програму је у четвртак 20. фебруара од 19.00 часова по локалном, односно 18.00 часова по српском времену, уз ТВ пренос на РТС1.