Универзитетска репрезентација Србије освојила је друго место на „ Сино-Еуропеан Цхалленге Евент” у Кини. У последњој утакмици на турниру, одиграној у Јонгченгу, изабраници тренера Дејана Мијатовића поражени су од најбоље домаће селекције која је се припрема за Олимпијске игре у Лондону: Кина – Србија 92:81 (23:16, 22:15, 26:22, 21:28).

По готово идентичном сценарију као и у првом одмеравању снага, пре пет дана у Куншану (88:80) одвијао се и овај сусрет српских академаца и најбоље репрезентације Кине. Домаћи тим почео је фуриозно и серијом шутева из велике даљине стекао двоцифрену предност. Репрезентативци Србије заиграли су много боље у наставку меча, чврстом одбраном и позиционом игром успели да ухвате резултатски прикључак, али су у финишу домаће судије поново ступиле на сцену, тако да до великог преокрета ипак није дошло.

– Домаће судије су нас поново разочарале и изнервирале, али заиста ништа не може да поквари сјајне утиске које носимо из Кине. Освојили смо друго место на веома квалитетном турниру, иако смо се припремали четири дана, имали само седам заједничких тренига. Зато све честитке репрезентативцима који су пружили максимум на свим утакмицама, примерно се понашали на сваком кораку, достојно представљали Србију и нашу кошарку – истакао је Дејан Мијатовић, тренер свих млађих категорија у КСС.

КИНА: Динг 10, Веј 4, Ли, Ши Пенг 6, Јуе 4, Ји Ђианлијан 25, Чен 8, Ве, Жижи 11, Пенг 17, Ли, Гуо 2, Зенг 5.

СРБИЈА: Аранутовић, Стојачић 2, Дунђерски 8, Мајсторовић, Бирчевић 22, Мишковић, Влаховић, Балабан 7, Димић 23, Гагић 6, Пешаковић, Смиљанић 13.