Универзитетска репрезентација Србије остварила је први тријумф на “Sino-European Challenge Event” у Кини. Изабраници тренера Дејана Мијатовића савладали су у Куншану младу селекцију Црне Горе највише захваљујући одличној игри у првом полувремену кад су стекли одлучујућу предност: Србија – Црна Гора У20 69:62 (22:13, 19:12, 15:18, 13:19).

Расположени Милош Димић, уз подршку разграних Стојачича, Бирчевића и Балабана били су најзаслужнији за одличну игру Универзитетске репрезентације Србије у првом полувремену. У сличном ритму почели су и трећу четвртину кад је наш тим стигао до рекордне предности од 21. поена разлике. Ипак, млада селекције Црне Горе порпавила је игру у наставку меча и изборила се за подношљив пораз.

– Наш проблем је што смо играмо против селекција које су у јеку припрема за такмичења која их очекују. Црна Гора се спрема за Европско првенство у Словенији, Кина за Игре у Лондону. Боље су физички спремни од нас, што се посебно видело у другом полувремену меча против Црногораца. Срећом одлично смо ушли у утакмицу, на време стекли велику предност, тако да смо уз мање осцилације мирно привели меч крају – истакао је Дејан Мијатовић, тренера свих млађих селекција у КСС.

СРБИЈА: Аранутовић 4, Стојачић 11, Дунђерски 6, Мајсторовић, Бирчевић 10, Мишковић, Влаховић, Балабан 10, Димић 16, Гагић 8, Пешаковић, Смиљанић 3.

ЦРНА ГОРА У20: Ратковић, Касалица, Пајовић 4. Латковић 3, Грабовица 1, Унакешвић 4, Мугоша 21, Гавранић, Николич 8, павић 8, Радовић 2, Рајичковић 11.

Следећи меч на “Sino-European Challenge Event”, Универизитетска репрезентација Србије игра у недељу (13:30) против домаће селекције Кине.