Победом против младе селекције Црне Горе Универзитетска репрезентација Србије обезбедила је друго место на “Sino-European Challenge Event” у Кини, а сутра од 13.30 часова бориће се против домаћег Олимпијског тима за трофеј на турниру. Изабраници тренера Дејана Мијатовића савладали су у Јонгченгу Црну Гору после много боље и доминантније игре у другом полувремену:
Србија – Црна Гора У20 84:61 (20:21, 18:15, 21:9, 25:16).

Велика борба водила се у првих 20 минута игре. Селекција Црне Горе боље је почела меч, али су српски академци у другој четвртини имали и девет поена предности. Ипак, на полувреме се отишло са минималним вођством нашег тима (38:36). Изабраници тренера Дејана Мијатовића, знатно су поправили игру у одбрани, заиграли брже и агресивније, а нерешива енигма ривалима био је Дарко Балабан који је доминирао у оба рекета. Сви наши репрезентативци максимално су се трудили да остваре што убедљивују победу коју посвећују младом Немањи Мишковићу који због повишене температуре није улазио у игру.

– Очекивали смо тешку утакмицу, а убедљива победа је резултат одличне игре у другом полувремену. Црна Гора нас је изненадила на старту меча, али смо успели да се консолидујемо и наметнемо наш ритам. У наставку утакмице били смо далеко ангажованији, играли на наше центре за које селекција Црне Горе није имала права решења. Сутра ћемо потпуно растерећни одиграти утакмицу против најбоље селекције Кине, пробати да исправимо гршеке из првог дуела и ако се укаже прилика да изненадимо – истиче Дејан Мијатовић, тренер свих млађих селекција У КСС.

СРБИЈА: Аранутовић, Стојачић 19, Дунђерски 8, Мајсторовић 4, Бирчевић 13, Мишковић, Влаховић, Балабан 23, Димић 10, Гагић 2, Пешаковић 2, Смиљанић 3.

ЦРНА ГОРА У20: Ратковић, Милић, Пајовић 19, Латковић 3, Грабовица 9, Унакешвић 8, Мугоша 4, Гавранић, Николич 6, Павић 7, Радовић, Рајичковић 5.

Последњи меч на “Sino-European Challenge Event”, Универизитетска репрезентација Србије игра у петак (13:30) против домаће селекције Кине.