Универзитетска репрезентација Србије поражена је на старту “Sino-European Challenge Event” у Кини од комбиноване селекције Хрватске. У прилично изједначеном мечу одиграном у Куншану, одлука је пала у неизвесној завршници у којој наш тим није имао довљно среће и концентрације: Србија – Хрватска 71:75 (16:19, 14:14, 18:14, 23:28).

Изабраници тренера Дејана Мијатовића успели су да у 32. минуту стекну девет поена предности, али после неколико чудних судијских одлука и техничке грешке Стефану Бирчевићу, Хрвати су са шест слободних бацања успели да ухвате резултатски прикључак. У драматичном финишу, 16 секунди пре краја меча, при резултати 71:73 Бирчевић је после изванредне блокаде, кренуо у контранапад, али је на жалост био непрецизан у покушају да избори продужетак. Иначе, Стефан Стојачић са 24 постигнута поена био далеко најбољи актер меча у Куншану.

– После само седам тренинга, далеког и напорног пута одиграли смо сасвим солидну утакмицу. Селекција Хрватске је много дуже на окупу, одиграла је пре доласка у Кину и две припремне утакмице. Момци су се жестоко борили, чинило се да смо почетком последњег периода преломили утаимицу, али су неке, мени, неразмљиве одлуке судије допринеле да се селекције Хрватске резултатски врати у игру и тријумфује у последњим секундама утакмице – коментар је Дејана Мијатовића, тренера свих млађих селекција у КСС.

СРБИЈА: Аранутовић, Стојачић 24, Дунђерски 10, Мајсторовић, Бирчевић 13, Мишковић, Влаховић, Балабан 5, Димић 9, Гагић 7, Пешаковић, Смиљанић 3.

ХРВАТСКА: Дошен 5, Враговић, Сакић 16, Бабић 3, Буторац 17, Билиновац 9, Мачинковић 12, Бубало, Краљевић 1, Башић, Планинић 15.

Следећи меч на “Sino-European Challenge Event” у Кини, Универизитетска репрезентација Србије игра у суботу (08:30) против Црбе Горе.