Универзитетска репрезентација Србије реванширала се пуном мером комбинованој селекцији Хрватске за пораз у првом мечу “Sino-European Challenge Event” у Кини одиграном пре пет дана у Куншану. Данас су изабраници тренера Дејана Мијатовића у Јонгченгу од самог почетка сусрета преузели контролу игре и резултата и на крају стигли до убедљиве победе од 26 поена разлике: Србија – Хрватска 88:62 (21:14, 26:15, 23:18, 18:15).

Српски академци одиграли су далеко боље него у првом усрету против селекције Хрватске кад су у последња два минута услед пада концентрације испустили победу. Изабраници тренера Мијатовића су доминирали у скоку, имали чак 16 асистенција, а за два поена шутирали импресивних 60%. Сви играчи су добили прилику да играју, а најрасположенији су поново били Стефан Стојачић и Стефан Бирчевић.

– Испаравили смо све грешке из првог сусрета са селекцијом Хрватске, одиграли много боље и убедљива победа није могла да изостане. Имали смо проблема са личним грешкама високих играча већ у другој четвртини, али смо све надохнадили великом борбеношћу и мотивацијом. Утакмица је била практично решена већ после првог полувремена, али су сви играчи желели да се искупе за пораз у Куншану, диктирали јак темп тако да је разлика у једном тренутку износила и 31 поен предности – истакао је Дејан Мијатовић, тренер свих млађих селекција у КСС.

СРБИЈА: Аранутовић, Стојачић 24, Дунђерски 6, Мајсторовић 3, Бирчевић 18, Мишковић 4, Влаховић, Балабан 10, Димић 10, Гагић 6, Пешаковић, Смиљанић 7.

ХРВАТСКА: Дошен 2, Враговић 8, Сакић 8, Бабић 14, Буторац, Билиновац, Мачинковић 8, Бубало 4, Краљевић 5, Башић 2, Круслин 8, Планинић 3.

Следећи меч на “Sino-European Challenge Event” у Кини, Универизитетска репрезентација Србије игра у четвртак (09:30) против селекције Црне Горе.