Од 12. до 16. јануара 2018, у хали 3 „Београдског сајма“ одржан је традиционални 18. Међународни минибаскет фестивал „Рајко Жижић“.

На овом фестивалу који је још једном протекао у сјајној атмосфери, постављен је нови рекорд по броју учесника, пошто је ове године учествовало 212 екипа. Одиграно је 240 утакмица за четири дана и подељено је преко 3.200 медаља. Велики прелазни пехар за масовност, који се додељује сваке године, добио је Покрет Марине Маљковић, који је учествовао са чак десет женских екипа.

Свечаном отварању у суботу 13. јануара присуствовала су велика имена наше кошарке попут председника КСС Предрага Даниловића, председника Олимпијског комитета Србије Божидара Маљковића, Братислава Ђорђевића, Драгослава Ражнатовића, професора Владимира Копривице, Бранка Ковачевића… Фестивалу су присуствовали и гости из Кошаркашке федерације Турске, као и гости из Грчке и Финске.

Организацију 18. Међународног минибаскет фестивала „Рајко Жижић“ много је помогао спонзор фонд „Унитас“. У току фестивала организована је и клиника за тренере „Од минибаскета до кошарке“, предавања за узрасне категорије рада са најмлађима и минибаскет играонице.