У оквиру „Европске недеље спорта“, на Ади Циганлији одржан је „Спортски дан“, у организацији Олимпијског комитета Србије и Министарства омладине и спорта, а уз подршку делегације Европске уније у Србији.

Учешће у Спортском дану узело је више од 4.000 људи, међу којима је било највише деце, а отварању су присуствовали и обратили се присутнима председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић, као и заменица шефа делегације Европске уније у Србији Матеја Норчич Штамцар.

Председник Олимпијског комитета Божидар Маљковић поручио је најмлађима:

– Ви сте најбоље што Србија има. Ви сте набољи и најздравији део наше земље. Увек се бавите спортом, а спорт ће учинити да сутра будете и бољи људи.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић такође се обратио присутнима.

– Спорт нису само врхунски резултати и медаље са великих такмичења. Спорт је и дружење, едукација, васпитање и саставни део свакодневице и наших живота. Битно је да своје другаре повучете да се баве спортом и да спорт буде њихов избор.

Кошаркашки савез Србије учествовао је у овом прелепом догађају организацијом сјајног мини баскет турнира, под стручним надзором Радета Георгиеског. Учествовало је 18 екипа, а свака је бројала по 15 играча, док су учешће узеле и четири екипе девојчица. Током одржавања такмичења, на два телескоп коша одржани су показни тренинзи, а присутнима су представљени и нови реквизити који се користе у раду са млађим категоријама минибаскеташа попут лопте „број 4“.

На почетку такмичења, кошаркашке терене посетили су министар Вања Удовичић и председник ОКС Божидар Маљковић.

Уз мини баскет турнир, присутни су могли да уживају и у бициклистичкој трци, да се опробају у различитим спортовима попут стреличарства, бадминтона, веслања, кајака, софтбола, голфа, баскета и фудбала, да се надмећу у традиционалним спортским играма и узму учешће у бројним едукативним и креативним радионицама, али и да се друже са шампионима из различитих спортова.