Удружење кошаркашких тренера Србије (УКТС) 29. и 30. јуна организује 18. Београдску тренерску клинику „БЦБ 2019“, у дворани “Ранко Жеравица” на Новом Београду.

У оквиру едукативних програма Удружења, „БЦБ 2019“ представља врхунац године и прилику да броји присутни тренери стекну нова знања од врхунских стручњака. И ове године УКТС је обезбедио учешће сјајних тренера, па ће предавања на изузетно занимљиве теме одржати Стен Ван Ганди, Игор Кокошков, Милан Томић и Александар Лукман.

Стен Ван Ганди је тренер са вишедеценијским искуством у НБА лиги, као помоћник и као главни тренер. У досадашњој каријери је предводио Мајами, Орландо (са којима је био учесник великог финала) и Детроит са преко 900 утакмица у НБА. Такође је самостално водио и колеџ тимове прве НЦАА дивизије. Ван Ганди ће тренерима у Београду представити две теме: “Развијање нападачке филозофије” и “Грађење система у одбрани”.

Игор Кокошков, након вишегодишњег искуства као помоћни тренер бројних НБА тимова, прошле године је преузео Финикс и тако постао први неамерички главни тренер једног НБА тима. Такође је кроз каријеру предводио националне селекције Грузије и Словеније са којом је освојио злато на ЕП 2017. Тренер Кокошков ће на „БЦБ 2109“ представити током свог предавања четири различите теме: “Индивидуалне кошаркашке вежбе за когнитивни развој играча”, “PnR Shell вежбе”, “Напад са више опција” (NBA motion offense) и “Ситуационе шутерске вежбе”.

Милан Томић је у својој првој самосталној сезони као први тренер успео да освоји АБА лигу и нашу Суперлигу са Црвеном звездом, а као помоћни тренер Олимпијакоса има освојене две титуле Евролиге. Тема тренера Томића ће бити “Одбрана преузимањем на P&R”.

Александар Лукман је веома успешан кондициони тренер са две титуле АБА лиге, освојеним Еврокупом и великим искуством рада у иностранству. Тренутно је кондициони тренер КК Црвена звезда, а његова тема ће бити “Поједини аспекти кондиционирања врхунских кошаркаша”.

Комплетну сатницу клинике можете да видите овде

05_program_krive