Феноменалан амбијент и сјајна атмосфера… У дворишту Основне школе „Краљ Петар Први“ у Београду, где је одиграна прва кошаркашка утакмица на просторима Југославије, у среду увече је представљена нова опрема коју ће од овог лета носити све женске и мушке селекције кошаркашке репрезентације Србије.

У пријатном окружењу, прича је почела повратком у прошлост више од пола века, да би се на кошаркашком терену-позорници ређали дресови националног тима од шездесетих година до Светског првенства 2014, када је Србија била вицешампион света и „униформе“ из 2015, у којој су сениорке направиле највећи успех у историји наше кошарке освајањем европске круне.

А онда су млади кошаркаши, у улози манекена, представили нову, редизајнирану опрему марке „Пик“, тренерке, мајице… Врхунац вечери био је када су капитен женске А репрезентације Милица Дабовић и бек сениора Немања Недовић изашли пред бројне званице у новим дресовима, у којима ће мушкарци у јулу играти Квалификациони турнир у Београду, а даме наредне припремне утакмице…

– Нови дрес је супер, а прво што примећујем је да је доста лаганији од претходног. Надам се да ћемо у њему успешно представљати нашу земљу у вероватно најважнијем такмичењу у нашим каријерама – објаснио је Немања Недовић.

Утисци Милице Дабовић су такође врло позитивни…

– Одушевљена сам, као и увек… Освојили смо европско злато у „Пик“ дресовима, та компанија је годинама уз нас… Срећни смо због тога, оно што је добро не треба мењати…

Бројним званицама обратио се и председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас.

– Верујем да ће сениори у Београдској арени обезбедити пласман на Олимпијске игре и да ћемо бити једна од само шест земаља које ће имати и женску и мушку селекцију на кошаркашком турниру у Рију. На олимпијске игре се путује 30. јула, навијајте за нас и верујем да ћемо се вратити са неком медаљом и обрадовати људе у Србији – рекао је председник КСС Драган Ђилас.

На крају овог сјајног догађаја, после малог ватромета, представљена је и кесица „Гуд“ кикирикија са сликом новог дреса репрезентације. Присутнима су се обратили и представници спонзора, испред „Роде“ извршни директор подручја маркетинга у компанији „Меркатор-С“ Матија Протић и комерцијални директор компаније „Марбо продукт“ Михалис Орфанудакис, којима је председник Ђилас уручио нове дресове репрезентације са њиховим презименима на леђима.

Овој свечаности су присуствовале многе познате личности из света кошарке, комплетна женска репрезентација Србије на челу са селектором Марином Маљковић, челници КСС, бивши репрезентативци Жарко Паспаљ и Предраг Даниловић…