Селекторка женске сениорске репрезентације Србије, Марина Маљковић, скратила је списак потенцијалних кандидата за наставак припрема за квалфикационе мечеве за Европско првенство 2013. у Француској. У Тиват где ће наше најбоље кошаркашице тренирати од 10. до 18. маја неће путовати Биљана Стјепановић, Наташа Ђорђевић, Јефимија Каракашевић и Саша Чађо.

– Стјепановић, Ђорђевић и Каракашевић су одлично радиле претходних десет дана у Ковилову. Доказале су да поседују квалитет, велики таленат и да на њих можемо рачунати у будућности. Саша Чађо је, на жалост, доживела тешку повреду на тренингу. Била је на прегледима у Новом Саду где је доктор Миланков могао само да констатује кидање предњих укрштених лигамената колена. Ово је већ велики ударац за наш тим. Имамо комплетну петорку повређених играчица. Међутим, нема предаје ни одустајања од зацртаног циља. Девојке које и даље конкуришу за репрезентативни дрес и квалфикационе мечеве, радиће још боље и јаче на тренинзима, а на утакмицама показати како се бори за боје Србије – истакла је селекторка женске сениорске репрезентације Србије, Марина Маљковић, која поред великог броја кадровских проблема не губи наду у позитиван исход предстојећих квалификација.

Репрезентација Србије у четвртак у 16:00 часова путује у Тиват где ће тренирати до 18. маја. У Црну Гору креће 15 играчица: Тијана Ајдуковић, Милица Дабовић, Милица Ивановић, Невена Јовановић, Милица Мићовић, Дуња Прчић, Тамара Радочај, Ива Роглић, Невена Шапоњић, Маја Шкорић, Наташа Крњетин, Кристина Балтић, Сара Крњић, Марина Мандић и Иванка Матић. Припремама ће се у Тивту прикључити Јелена Максимовић и Ана Дабовић, док Дајана Бутулија и Јелена Миловановић настављају са рехабилитацијом.