Најбољи српски јуниори завршили најтежи део припрема за Европско првенство које се од 9. до 19. августа одржава у Литванији и Летонији. Изабраници селектора Дејана Мијатовића вратили су се у Београд после седам дана жестоког рада на Златибору.

– Презадовољни смо урађеним на Златибору. Одрадили смо прву, најтежу фазу припрема. Акценат је био на подизању физичке спреме на много виши ниво, како би у наставку припрема могли да се посветимо кошаркашким елементима, уигравању тима и тактици. Сви репрезентативци су максимално испуњавали задате обавезе и што је најважније нико се није повредио – задовољан је селектор Мијатовић који истиче сјајне услове који су репрезентативци и Стручни штаб имали у хотелу „Олимп“.

После припрема на Златибору селектор Дејан Мијатовић, скратио је списак кандидата за наступ на Европском првенству. На припремама више нису Сретен Кнежевић, Петар Аранитовић, Раде Загорац, Матија Милин и Радослав Пековић.

Јуниорска репрезентација Србије после дана одмора већ у среду путује на турнир у Француску где ће од 12. до 14. јула у Тулузу одмерити снаге са домаћом селекцијом, Русијом и Немачком.