После међународног кадетског турнира у Бору на коме је репрезентација Србије освојила прво место, селектор Вања Гуша скратио је списак кандидата који конкуришу за наступ на Европском првенству у Украјини. На припремама које се настављају у Београду више неће бити Лука Радовић и Алекса Раданов.

– Остало нам је још осам дана до одласка на Европско првенство у Украјину. Сасвим довољно времена да исправимо најситније грешке, урадимо анализу свега урађеног до сада, али и да се позабавимо скаутингом противника – истиче селектор У16 репезентације Србије.

После тријумфа на „ЕYОF“-у у Холандији, српски кадети су освојили и првом место на турниру у Бору у конкуренцији селекција Грчке, Немачке и Украјине.

– Заиста нам резултат у Бору није био у првом плану, али ово момци имају невероватан такмичарски дух и више од свега воле да побеђују. Што свакако може да радује, као и њихово понашање и однос према раду у досадашњем делу припрема. Радује нас опоравак Милоша Глишића, док капитен Војислав Стојановић има лакшу повреду које ће убрзо бити санирана. Нећемо више играти контролне утакмице, у преосталих осам дана тренираћемо у „Пиониру“ и „Шумицама“, што ће бити последња прилика за преосталих 15 играча да се наменту и изборе место у најбољем тиму који ће играти на шампионату у Украјини – закључио је Вања Гуша, селектор кадетске репрезентације Србије.