После три контролне утакмице са вршњакињама из Турске, женска У18 селекција Србија наставља у Бања Ковиљачи са припремама за Европско првенство које се од 28. јула до 5. августа одржава у Румунији. Први тренер најбољих српских јуниорки Зоран Ковачић скратио је списак кандидаткиња за национални дрес.

– На припремама више нису Драгана Николић због повреде, као и Инес Чорда и Ванеса Вермезовић. До 1. јула кад завршавамо са кондиционим прирпемама и почињемо са радом на тактици, скратићемо списак за још две играчице, остаћемо са 15 кошаркашица које ће се до 24. јула кад путујемо у Букурешт борити за место у најбољем тиму који ће наступати на Европском првенству.

До одласка на Европско првенство женска јуниорска репезентација имаће још седам провера:

– Најпре ћемо 11. јула играти против наше У20 селекције што ће бити предигра квалфикационој утакмици између Србије и Пољске у Београду, Од 13. до 15. јула одиграћемо три меча у Бања Ковиљачи са Румунијом, а од 19. до 21. јула одмерићемо снаге исто толико пута са селекцијом Француске у Кладову – закључио је Зоран Ковачић, селектор женске У18 репрезентације Србије.