Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије, скратила је списак кандидата за квалификационе мечеве за Европско првенство у Француској 2013. године. После међународног турнира „Трофеј Београда“ на којем је наша селекција убедљиво тријумфовала са екипом више нису Наташа Крњетин и Ива Роглић.

– Био је то финални рез. Наташа Крњетин и Ива Роглић су велики радници српске кошарке. Доста су допринеле тренутној форми и атмосфери у екипи. Одличне су радиле на припрема у Тивту, Словенији и Немачкој, што ће им сигурно користити у будућност у којој на њих најозбиљније рачунамо – уверава Марина Маљковић.

Зато су се националној селекцији, после рехабилитације у Шпанији, прикључиле Дајана Бутулија и Јелена Миловановић:

– Поново на тренинзима имамо 16 кошаркашица. Истине ради Дајана и Јелена још увек раде, са стране, по специјалном програму. За квалификационе мечеве рачунамо на све репрезентативке, а надамо се да ће Бутулија и Миловановић бити спремне да нам до 14. јула помогну на неком од дуела у борби за пласман на Европско првенство у Француској – закључила је Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије.

Најбоље кошаркашице Србије 13. јуна на Цетињу у дуелу са Црном Гором почињу квалификације, а пласман на Европско првенство у Француској 2012. године покушаће да изборе: Тијана Ајдуковић, Милица Дабовић, Милица Ивановић, Невена Јовановић, Дуња Прчић, Тамара Радочај, Невена Шапоњић, Дајана Бутулија, Маја Шкорић, Јелена Миловановић, Кристина Балтић, Сара Крњић, Марина Мандић, Иванка Матић, Јелена Максимовић и Ана Дабовић.