Млада женска репрезентација Србије сутра путују у Француску, где ће у Бург ан Бресу од 27. до 29. јула учествовати на веома јаком турниру. Поред домаћина, ривали нашој У20 репрезентацији, биће још селекције Русије и Белгије. Непосредно пред полазак у Француску, тренер Раденко Варагић скратио је списак кандидаткиња које конкуришу за наступ на Европском првенству које 15. августа почиње у Дебрецину (Мађарска). На припремама више нису Јована Каракашевић, Тијана Ђукић и Вања Грбић.

– Скраћење списка у највећој мери условиле су повреде. Јована Каракашевић, што је огроман хендикеп, повредила се на једном од последњих тренинга, док је Вања Грбић дошла ровита на припреме и није била у могућности да се докаже. Тијани Ђукић школске обавезе у Америци почињу 17. августа тако да је спречена да учествује на Европском шампионату – истиче Раденко Варагић.

Турнир у Бург ан Бресу биће сигурно најквалитетнија провера У20 селекције Србије пред почетка шампионата Европе у Мађарској:

– Очекује нас изузетно јак турнир и веома квалитетни противници. Желели смо најбољу могућу проверу, да видимо колико смо урадили у досадашњем делу припрема и да напредујемо што је могуће више у дуелима са најтежим могућим ривалима – закључио је Раденко Варагић, тренер женске У20 репрезентације Србије.

На турнир у Француску путује следећих 13 кошаркашица: Каја Станковић, Зорана Маринковић, Тамара Мишковић, Снежана Чолић, Тијана Дијан, Тамара Рајић, Јована Јакшић, Милица Тошковић, Јелена Станковић, Јована Ђорђевић, Ивана Брајковић, Оливера Гапић и Емеше Вида.

Поред првог тренера Раденка Варагића у Стручном штабу У20 женске репрезентације Србије у Бург ан Бресу биће још помоћни тренери Маријан Стојанац и Владимир Стојиљковић, физиотерапеут Игор Ковачић и тим менаџер Јелена Поповић. На турниру у Француској правду ће делити и наш судија Владимир Весковић.