Са три убедљиве победе (57:39, 56:47, 60:34) у контролним мечевима против репрезентације Грчке у Новом Бечеју женска У20 селекција Србије завршила је другу фазу припрема за Европско првенство које се од 4. до 14. јула одржава у Самсуну (Турска). Селектор наше младе репрезентације Раденко Варагић не крије задовољство приказаном игром на првим утакмицама, као и радом и залагањем свих изабраница у досадашњем делу припрема:

– Девојке заиста заслужују похвале. Иако, је резултат у овом тренутку у другом плану, против селекције Грчке, која је чврст и агресиван ривал, показали смо се у сасвим добром светлу. Утисак је донекле покварила повреда рамена Кристине Топузовић, али према речима доктора Моме Јаковљевића за који дан биће све у најбољем реду. Највише сам задовољан борбеношћу и игром у одбрани, док ћемо у предстојећем периоду посебну пажњу посветити нападачким акцијама где имамо још доста простора за напредак – истиче Варагић.

После утакмица са селекцијом Грчке, селектор Раденко Варагић скратио је списак кандидаткиња које конкуришу за наступ на Европском првенству у Турској. Емеше Вида, Јелена Штулић и Милена Лаковић више не конкуришу за најбољи тим који ће нове провере имати већ 17. и 18 јуна у Пезару где ће одиграти два меча против селекције Италије.

На Апенинско полуострво путоваће следећих 13 кошаркашица: Јована Ђорђевић, Наташа Золотић, Кристина Топузовић, Ивана Брајковић, Зорана Маринковић, Јелена Станковић, Наташа Ковачевић, Александра Станаћев, Тамара Рајић, Дијана Станчић, Марија Мршић, Невена Марковић и Милица Тошковић, док ће Тамара Мишковић остати у Београду и индивидуално радити са кондиционим тренером Немањом Јовићевићем.