Репрезентација Србије наставиће припреме за Европски шампионат у Словенији без Дејана Муслија, одлучио је селектор Душан Ивковић. Мусли ће се наредних дана прикључити припремама Партизана за предстојећу сезону.

„Дејан Мусли је изванредно радио у протеклих месец дана, али конкуренција у тиму на центарској позицији је изузетно јака. С обзиром да смо до сада на тој позицији имали чак пет квалитетних играча, проценили смо да је за њега боље да настави припреме за клупску сезону са Партизаном“, рекао је селектор репрезентације Србије, Душан Ивковић.

После повратка из Словеније, наши најбољи кошаркаши наставили су данас са тренинзима у београдској Комбанк арени, где ће од суботе наступити на турниру „Трофеј Београда 2013“. Прву утакмицу пред домаћом публиком Србија ће играти у суботу, 10. августа против Украјине у 21 сат. У недељу ће изабраници Душана Ивковића играти за пласман против Турске, или Словеније, док ће у понедељак у пријатељском дуелу снаге одмерити са репрезентацијом Русије (21:00).

Кошаркашки савез Србије одлучио је да улаз на све утакмице „Трофеја Београда“, као и на меч Србија –Русија, буде слободан. Жеља је да се на тај начин пружи прилика што већем броју љубитеља кошарке да подржи наш тим пред Европски шампионат који се од 4. до 22. септембра одржава у Словенији.