Кад се вредно ради, ред је и да се квалитетно одмори… Тако су наше најбоље кошаркашице, које се на Златибору припремају за предстојеће Европско првенство (16-25. јун), јуче добиле слободан дан, који су искористиле на прави начин.

Репрезентативке су, заједно са стручним штабом, посетиле Стопића пећину, где су уживале у невероватном амбијенту, а затим је на „програму“ био ручак, односно јагњетина у „Боровој глави“, специјано спремљена за наше шампионке.

– Одморили смо се, дружили, било је лепо… – преноси нам утиске селектор женске репрезентације Србије Стеван Караџић. – То је био први слободан дан и искористили смо га да направимо мали излет у Стопића пећину и одемо на ручак… Било је пријатно, баш смо се релаксирали… Битно је и за добру атмосферу да мало променимо амбијент.

Пресек прве недеље на Златибору…

Иза нас је, практично, пет радних дана, јер смо на планину стигли у понедељак увече. Девојке добро тренирају, поставили смо неке ствари које ћемо играти у нападу и неке принципе одбране. Све добро функционише у односу на то колико смо дана заједно, сигурно да може и много боље.

Здравствени билтен?

– Имамо неке ситне повреде. Соња Петровић и Ана Дабовић тренирају по посебном режиму, али ће брзо све бити у реду. Данас нам се прикључује и Невена Јовановић, тако да ћемо бити комплетни. Према плану, у среду и петак играмо прве тренинг мечеве против Црне Горе, да видимо како ће да фукционише оно што је до сада постављено – објашњава селектор Караџић.