Први слободан дан на Еуробаскету 2011. репрезентативци Србије искористили су да предахну од прва три окршаја на шампионату, упознају се са Шиаулаием и прошетају његовим централним улицама и трговима. Капитен Крстић и другови коначно су имали прилику да осим хотела „Меџиотоју Ужеига“ и „Шиаулаи Арене“ виде још нешто у овом граду на северу Литваније.

Репрезентативци су извесно време провели у једном кафеу поред главне пешачке зоне у Шиаулаиу, а затим са члановима Стручног штаба отишли на заједнички ручак. За послеподне је предвиђен одмор, а затим следи вечерњи тренинг који почиње у време одигравња утакмице са Немачком (20:00 часова). Сасвим довољно времена да селектор Душан Ивковић направи победничку стратегију којом ће се наш тим супроставити Дирку Новицком и осталим кошаркашима Дирка Бауермана.

Да ли због празника у Шиаулаиу, прославе 775 година од оснивања гарада или нечег другог, данас је коначно освануо леп и сунчан дан. Иначе, од кад су наши репрезентативци стигли на север Литваније, по неколико пута дневно се смењују киша и сунце, тако да не треба да чуди што се изнад „Шиаулаи Арене“ непосредно после утакмице са Израелом на небу појавила дуга.