После шест узастопних победа, са просечном разликом већом од 16 поена, млада репрезентација Србије пласирала као победник групе „Е“ у четвртфинале Европског првенства за играће до 20. година које се одржава у Словенији. Изабраници селектора Александра Џикића од старта шампионата, пре свега колективном игром рушили све препреке: Црна Гора (91:73), Немачка (69:45), Француска (70:67), Украјина (82:53), Грчка (84:69), Русија (84:61).

– Чињеница је да смо одиграли шест утакмица са стопостотним учинком и то против неких од репрезентација које ће конкурисати за сам врх. Знамо да нисмо имали ниједну лаку утакмицу, да ни у једну нисмо шли као да такву. Међутим, чврсто смо на земљи. Покушавамо да будемо максимално концентрисани на четвртфинале – јасан је селектор Џикић .

Противник у борби за полуфинале и једну од медаља нашој репрезентацији биће селекција Летонија која је можда најпријатније изненађење шампионат

– Летонија је екипа која је потпуно концепцијски другачија од нас. Немају класичне центре, играју доста брзо, доста широко, продорни су, имају добре шутере за три поена. Знамо да ћемо морати да будемо максимално концентрисани и да ћемо морати да одиграмо врло добро да бисмо победили – закључио је Александар Џикић, селектор У20 репрезентације Србије.

ЧЕТВРТФИНАЛЕ (петак, 20 јул):

Литванија – Грчка (14:00)

Србија – Летонија (16:15)

Немачка – Шпанија (18:30)

Словенија – Француска (20:45)