Противник репрезентације Србије у најважнијем мечу на Европском првенству у Словенији биће селекција Италије. Дуел који ће одлучивати о седмом месту на шампионату и што је много важније последњем путника са „Еуробаскета 2013“ на Светско првенство које се следеће године одржава у Шпанији одиграће се у суботу од 17:30 часова у дворани „Стожице“ у Љубљани. Да би стигли до тријумфа против „азура“ изабраници селектора Душана Ивковића морају да одиграју много боље него на последња два сусрета против Словеније и Шпаније:

– Та утакмица решава све, биће то наша трећа меч лопта коју морамо да искористимо. Играмо против италијнског тима, који игра добру кошарку, контролише утакмице, бори се до задњег минута. Сигуран сам да ћемо после две утакмице које смо под притиском лоше отоврили, овога пута почети много одлучније и да ће то бити круна рада и труда коју је уложила ова генерација наших кошаркаша.

Селектор Ивковић очекује велику борбу свих 40 минута, бековску линију ривала смантра јачим делом њиховг тима, док верује да наша репрезентација има предност на центарским позицијама:

– Наша одбрана мора бити добро издефинисана, као и контрола скока из којих би долазили до лаких поена из контранапада који су нам недостјали у последњим утакмицама. Морамо смањити број грешака, као и поправити проценте са линије слободних бацања. Претпостављам да ћемо против узане одбране Италије, имати доста простора за отворене шутеве, зато наши играчи морају да шутирају са много више самопоуздање. Уложили смо огроман труд овог лета и зато мислим да смо заслужили подршку навијача и на овом мечу – закључио је селектор репрезентације Србије.