После три такмичарска дана на Европском првенству у Словенији, најбољи кошаркаши Србије добили су прилику да предахну. Прескочен је преподневни тренинг како би играчи имали што више времена за одмор, док се увече вежбало у теретани, а затим припремала тактика за сутрашњи дуел против селекције Летоније (17:45)). Избраници селектора Душана Ивковића почели су шампионат победама против Литваније и Босне и Херецеговине, а онда је уследио пораз од Македоније.

– Потребно је пре свега да се ментално вратимо како би играли најбоље што можемо. То је игра са наглашеном одбраном, добрим скоком, добром транзиционом игром и доста храбрије у сет нападима. То очигледно против Македоније нисмо имали. Играчи нису издражли притисак, улогу фаворита против искусних Македонаца. Против Литваније и Босне и Херцеговине примили смо у просеку 61,5, а против Македоније чак 89 поена. Стварно немамо капацитета да играмо утакмице на преко 80 поена. Једноставно не можемо толико да их дамо.

Селектор Ивковић наглашава да ће одбрана бити можда и најважнији део наше игре против сјајних шутера којих има доста у селекцији Летоније:

– Наша одбрана против летонског тима, који има добро постављену игру и одличне шутере, мора бити јасно дефинисана. Поготово у одбрани „један на један“ и „два на два“. Такође, јако је важно што Летонија игра јако добро зонску одбрану, која се адаптира према проитвничком нападу. То раде на одређени начин, што можемо да решимо прављењем јако добрих троуглова и храбријом игром – истакао је селектор Душан Ивковић и додао да ће Стефан Марковић бити спреман за дуел против Летоније.

И Немања Недовић уверава да је у овом тренутку најбитнији предстојећи меч против селекције Летоније:

– Мало смо закомпликовали ствари, али још држимо судбину у нашим рукама. Како смо заборавили прве две победе, тако ћемо и пораз од Македоније. У овом тренутку најважнији је дуел са селекцијом Летоније. Знамо које су њихове главне снаге, знамо одакле вребају опасности, али као што сам и рекао пре ове утакмице, не можемо да одустанемо од нашег концепта и морамо да уђемо са више енергије. Не смемо никако да дозволимо да нам наметну њихов ритам.