Српске кошаркашице почеле припреме за квалификационе утакмице у Украјини и Немачкој

Српске кошаркашице окупиле су се за наставак квалификација за Еуробаскет 2017, где их очекују утакмице у Украјини и Немачкој.

На првом тренингу у новобеоградској хали спортова “Ранко Жеравица”, појавило се 11 златних из Будимпеште (Кристина Топузовић је на рехабилитацији), Александра Црвендакић, Сања Мандић, као и искусна Биљана Пешовић и перспективна Драгана Станковић. На поштеди је због опоравка после повреде рамена била Соња Петровић.

– Све смо увек врло узбуђене што смо поново на окупу и што крећемо у нове победе. Обе утакмице у овом циклусу ће бити јако битне и доста теже него у новембру када смо отпочели припреме. Свака екипа на домаћем терену добија додатну снагу, а свесне смо да је свима жеља да победе европске шампионке. Због тога морамо врло озбиљно и мотивисано да приступимо тренингу од првог дана и спремимо се на најбољи начин за утакмице – каже Петровићева.

Петровићева верује, као и селекторка Марина Маљковић, да је Украјина најтежи ривал у квалификационој групи српских кошаркашица.

– Реално је, на основу виђеног у прве две утакмице квалификација, да је Украјина најјачи противник у групи. Оне су учествовале и на последњем Европском првенству и годинама полако напредују. Имају и пар играчица које играју по Европи – сматра Петровићева.

Србија 20. фебруара гостује Украјини, док се меч у Немачкој игра четири дана касније.