Европске првакиње кошаркашице Србије у суботу од 19 сати дочекују Немачку уз бесплатан улаз на трибине Пионира

Српске кошаркашице данас у Хали спортова крећу са припремама за квалификационе утакмице за пласман на Европско првенство 2017. године у Чешкој, а први ривал је Немачка. Биће то прво окупљање екипе која је протеклог лета у Мађарској и Румунији освојила златну медаљу.

Соња Петровић, једна од јунакиња тог историјског успеха српске женске кошарке радује се новим изазовима који ће, како каже, одлично послужити изабраницама Марине Маљковић пред Олимпијске игре у Рио де Жанеиру у августу наредне године.

-За екипу је битан континуитет и са те стране мислим да је добро што ћемо се окупити сада и у фебруару, пре Рија. Не каже се за џабе да не треба мењати тим који побеђује, па смо све узбуђене што остајемо у истом саставу – истакла је Петровићева.

Репрезентација Србије у суботу од 19 часова у хали „Пионир“ дочекује Немачку у првом мечу квалификација, а улаз на тај меч биће бесплатан.

-С обзиром на то да смо се тек окупиле и да су Немице неугодна екипа, очекујем да неће бити лако. Ипак, као шампионке Европе треба да покажемо да смо фавориткиње и остваримо сигурну победу – нагласила је Соња.

Српским кошаркашицама је свака подршка потребна, па је зато Петровићеве позвала навијаче да испуне „Пионир“.

-Мислим да је свим љубитељима кошарке најбоља порука и позив наша добра игра и освојено злато. Не постоји бољи начин да их привучемо, да нас прате и да женска кошарка добије пажњу. Подршка увек значи много, али би овога пута показали да наш успех није заборављен. Свакако бисмо све волеле да од почетка једног новог циклуса, који је увертира за круну свих каријера – одлазак на Олимпијске игре, имамо додатан ветар у леђа од стране наших навијача – нагласила је Петровићева.

Четири дана после дуела са Немачком, европске шампионке гостују Луксембургу, а наредне репрезентативне акције их чекају у фебруару.