Женска јуниорска репрезентација Србије, играчице рођене 1999. године и млађе, изгубила је од селекције Шпаније у оквиру другог кола групе „А“ на Европском првенству које се одржава у Шопрону (Мађарска). Пораз изабраница селектора Милоша Павловића против једног од главних фаворита за највиши пласман може да буде велико охрабрење пред наставак шампионата, јер је наш млади тим осим у првој четвртини био потпуно равноправан ривал. Врло добра игра српских јуниорки још више добија на значају, јер одлуком Стручног штаба у тиму није била Мина Ђорђевић: Србија – Шпанија 55:67 (9:21, 11:11, 15:17, 20:19).

Веома снажној и агресивној селекцији Шпаније за коју наступају три тамнопуте играчице наш млади тим на почетку сусрета није успевао да парира. Ривалке које су боље шутирале и имале предност у скоку су средином прве четвртине повеле са убедљивих 17:4. Више од пет минута у другој деоници требало је српским репрезентативкама да дођу до поена из игре, али су се фанатично бориле, изгарале у фази одбране и успеле да до краја првог полувремена смање заостатак на 32:20

Добра игра из финиша првог полувремена утицала је на самопоуздање српских јуниорки које су још смелије ушле у двобој са пре свега физички далеко јачим ривалом. Поправиле су проценте шута изабранице селектора Павловића, боље се носиле у ваздушним дуелима и одиграле потпуно равнопоправно других 20 минута, успеле да добију последњу четвтину.  Ипак, пораз од 67:55 није се овога пута могао избећи.

СРБИЈА У18: Димитријевић 5, Цураковић, Катанић 2, Зукановић 9, Турудић 3, Радуловић 3, Вуловић 12, Наумчев 15, Ђорђевић, Новковић, Перић, Раца 6.

ШПАНИЈА У18: Пријето 2, Алкантара, Лакорцана 2, Гонзалес, Ајусо 7, Серат 10, Жунио 17, Н. Родригез 11, Л. Родригез 10, Пенданде 6, Воне, Камилон 2.

Комплетна статистика

Линк: http: http://www.fiba.com/ls/#12967&12968-A-3

У трећем колу групе „А“ Европског првенства у Шопрону женска јуниорска репрезентација Србије у понедељак од 15:15 часова игра против селекције Шведске.