Репрезентација Србије, играчице рођене 1998. године и млађе, освојила је 11. место на Европском првенству које се данас завршава у мађарском Шопрону. Изабранице селектора Милоша Павловића у последњем мечу на шампионату одиграле су далеко најбољу уткамицу и декласирале селекцију Хрватске. Српске јуниорке су биле силно мотивисане да покажу да заслужују много бољи пласман од оствареног и да на крају турнира дођу до убедљиве победе. Од самог почетка су преузле иницијативу, доминирале у свим сегментима игре, а већ од друге четвртине постављало се само питање са коликом ће разликом тријумфовати на крају сусрета: Србија – Хрватска 85:43 (19:6, 26:16, 22:9, 18:12).

У мечу у коме је доживеле тежак пораз, селекција Хрватске је повела са 1:0 и готово три минута успевала да спречи наше репрезенативке да поентирају. Међутим, није то превише забринуло изабранице селектора Павловића које су кенуле да да праве фуриозну серију. Најпре су постигле осам везаних поена, да би на крају прве четвртине имале опипљиву предност 19:6. Још већа доминација Србије виђена је у другој четвртини. Сјајно су шутирале српске јуниорке, имале огромну предност у скоку, али и у осталим сегментима игре.Огроман допринос дале су све девојке, али су се ефикасношћу истивале Марија Стројановић, Марија Стојиљковић и Ивана Катанић. Наш млади тим је у 17. минуту водио са 39:15, а готово идентичну предност задржао и на крају првог полувремена – 45:22.

Рапсодија српског тима настављена је и на старту другог дела сусрета о чему најбоље сведочи серија 10:1 (55:23 ) у првих пет минута треће деонице. Српске јуниорке форсирале су жесток темпо и у 28. минуту стекле чак 35 поена предности – 62:27. Иако је у финишу утакмице селектор Павловић пружио прилику готово свим изабраницима, однос снага се није битно променио.  Срспске кошаркашице су наставиле са агресивном игром и сусрет привеле крају у великом стилу – 85:43.

СРБИЈА: Катанић 16, Наумчев 7, Ђокић 6, Стојановић 13, Стојиљковић 14, Турудић 2, Јелић, Илић 1, Вучковић 5,  Вујисић, Ђорђевић 8, Бојовић 13.

ХРВАТСКА: Гризељ 1, Шимунић 5, Тадић, Силов 11, Молнар 4, Павић 6, Стријан 3, Узелац, Шкорић 8, Галић 2, Нимац, Ерјавец 3.