Репрезентација Србије, играчице рођене 1998. године и млађе, поражена је од селекције Белгије у оквиру трећег кола групе „Ц“ на  Европском првенству које се одржава у Шопрону (Мађарска). Изабранице селектора Милоша Павловића одиграле су најслабију утакмицу од почетка шампиона, све време биле у резултатском заостатку који је већ од друге деонице био двоцифрен. Српске јунироке су пре свега направиле сувише грешака (23. изгубљене лопте), биле слабије у шуту и скок игри,  што је расположени ривал умешно искористио: Србија – Белгија 52:74 (13:20, 14:24, 14:13, 11:17).  Противник репрезентације Србије, која је заузела треће место у групи „Ц“, у осмини финала шампионата у Шопрону, које је на програму у среду од 18:00 часова, биће победник дуела између Мађарске и Хрватске.

Веома чудна и турбулентна била је прва четвртина. Белгијанке су брзо повеле са 5:0, да би Србија преко Мине Ђорђевић узвратила серијом 7:0. Ривал је до краја уводног периода казнио све грешке нашег младог тима и на крају десетог минута стекао солидну предност – 13:20. Агресивна одбрана и форсирање игре на веома снажне центре Хенкент и Ресимонт била је добитна комбинација селекције Белгије у првом полувремену. Брзо су ривалке дошле до двоцифрене предности (18:28) коју су до истека првог полувремена још више увећале – 27:44.

Кренуле се одлучније српске јуниорке на старту другог полувремена, разиограла се Теодора Турудић, постигла пет узастопних поена и бар делимично смањила заостатак – 36:48 (26. минут). Максимално су се трудиле изабранице селектора Павловића да промене ситуацију на терену, али су Белгијанке и после истека 30. минута чувале огромно вођство – 41:57. Ништа се није променило ни у завршници сусрета. Српским репрезентативкама је понестало самопоуздања, почела је да опада концентрација, што је противницама омогућило да мирно приведу меч крају и до уверљивог тријумфа – 52:74.

СРБИЈА: Катанић 5, Наумчев 10, Ђокић, Стојановић 6, Стојиљковић 3, Турудић 15, Јелић, Илић, Вучковић 2,  Вујисић 2, Ђорђевић 9, Бојовић.

БЕЛГИЈА: Лукуса, Вандерхојндукс, Девос 3, Дешамп 14, Саукин 3, Бађо 13, Ресимонт 13, Бе.Месеј 6, Би. Месеј 2, Хенкет 20, Вервајет 1, Петерс 1.