Репрезентација Србије, играчице рођене 1998. године и млађе, стартовала је поразом на Европском првенстрву које се одржава у Шопрону (Мађарска). Изабраници селектора Милоша Павловића изгубиле су у оквиру првог кола групе „Ц“ од шампиона Европе селекције Шпаније, али су пружиле сјајан отпор и биле на прагу великог изненађења. Српске јуниорке је скупо коштала друга четвртина после које су имале чак 18 поена дефцитита, али су ипак успеле да у 37. минуту дођу до изједначења (64:64). У самом финишу као да су се уплашиле изненадне победе што је пртивник умео да искористи и дође до славља: Србија – Шпанија 65:76 (16:19, 9:24, 24:20, 16:13)

У дуел са браниоцем титуле српске јунииорке ушле су веома храбро. Већим делом прве четвртине биле су равноправан ако не и бољи ривал. Предвођене Теодором Турудић српске кошаркашице су захваљујући Мини Ђорђевић имале контролу скока, служио их је шут, а Марија Стојиљковић и Теодора Турудић погодиле су по тројку у веома кратком интервалу. Међутим, у наставку утакмице Шпанкиње су су преузеле иницијативу, наметнуле жељени ритам и почеле да повећавају предност. Наш млади тим је у другој четвртини имао великих проблема против агресивне одбране ривала који после првих 20 минута сусрета водио са 25:43.

Серијом 6:0 Србија је отворила друго полувреме и најавила борбу до самог краја (31:43). Зонска одбрана почела је да даје жељене резултате. Разиграла се Ивана Катанић, тако је наш састав изгледао као на почетку сусрета. На труду и хтењу изабраницама селектора Павловића нема се шта приговорити. Током треће деонице успеле су поново да буду равнправне са селекцијом Шпаније, али су тек минимално смањиле заостатак на истеку 30. минута – 49:63.  Није то поколебало српске кошаркашице које су у 33. минуту после одличне акције Иване Катанић пришле на 56:64. Ситуација је била још боља кад је Ђурђина Ђокић погодила тројку за 59:64. Недуго затим Катанић је реализовала контру, а Турудић била прецизна после чега је дошло до изједначења – 64:64 (37. минут). На тај начин крунисана је серија 15:1. Страх од победе као да је оковао руке нашим девојкама које су пропустиле бројне прилике. До краја сусрета нису поентирале из игре, Шпанија је направила серију 12:1 дошла до победе много теже него што је било ко очекивао.

СРБИЈА: Катанић 16, Наумчев 3, Ђокић 3, Стојановић 4, Стојиљковић 7, Турудић 16, Јелић 2, Илић, Вучковић 4,  Вујисић, Ђорђевић 6, Бојовић 4.

ШПАНИЈА: Алонсо 7, Ерунчетамургуљ 8, М. Гонзалес,  П. Гонзалес 8, Мунариз 6, Хернандез 7, Гинзо 12, Касерас 11, Вандрел 5, Соле, Ипарагире 12, Диало.

У оквиру другог кола групе „Ц“ репрезентација Србије се у недељу од 19:45 часова састаје са селекцијом Литваније.