Мушка екипа Србије учествује на првом Светском првенству у три на три, које се одржава у Атини. На турниру учествује по 24 мушке и женске екипе, као и 16 у конкуренцији мешовитих парова. Екипе су подељене у четири групе са по шест екипа, а Србија се такмичи у групи „Б“ са Шпанијом, Словенијом, Чешком, Летонијом и Непалом.

Србија, која на овом првенству игра у саставу Душан Домовић-Булут, Марко Савић, Марко Ждеро и Милан Бошковић , првог дана одиграла је три утакмице и забележила победе над Шпанијом од 14:12 и Непалом 21:11, док је поражена од Словеније са 16:14. Посебно јако одјекнула је победа над Шпанијом, за коју су играле две кошаркашке легенде Хорхе Гарбахоса и Карлос Хименез . Србија наредни меч игра против Летоније у петак 25. августа против Летоније од 18:50 часова, док последњи меч у групи против Чешке игра у суботу 26. августа од 17:20 часова, док ће се истог дана играти мечеви осмине финала и четвртфинала. Последњег дана у недељу 27. августа играју се мечеви полуфинала и финала.

Светско првенство у Атини игра се на четири терена, испред чувеног музеја Запејон. Влада велико интересовање, што није нимало чудно с обзиром да ће овај спорт наћи своје место и на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016.