Јуниорска 3х3 репрезентација наставља борбу за пласман на 2017 ФИБА 3х3 Евро Куп. Наша репрезентација обезбедила је друго место у својој квалификационој групи у Риги – што је води у четврфинале где би победом обезбедила директан пласман на Евро Куп.

Такмичење у квалификацијама наши репрезентативци почели су на најбољи могући начин – прво су савладали рерпезентацију Андоре резултатом 17-7, да би потом били бољи и од Грчке победивши 19-15. У последњем мечу дана противник је била репрезентација Италије која је попут наше репрезентације до тог тренутка победила исте ривале. Србија је доживела пораз у продужетку (регуларни ток завршен 14-14) резултатом 16-15, иако је пружила изузетно квалитетну партију.

Као другопласирана у групи Д за противника је добила првопласирану репрезентацију групе А – Шпанију са којом ће се сутра (у недељу 6. августа) борити у четвртфиналу за директан пласман на Евро Куп. Меч почиње у 10:10 сати (по нашем времену) и може се директно пратити на официјелном сајту такмичења на адреси: http://www.fiba.com/europe/3x3U18/2017/latvia/games, као и на „ју-тјуб“ адреси: https://www.youtube.com/user/3x3planet

У случају евентуалног пораза, јуниори Србије ће имати шансу за пласман победом у дуелу са слабијом екипом из четврфинала у коме играју Летонија и Белгија (тај меч ће евентуално бити на програму од 15:10 сати по нашем времену).