Репрезентативци Србије одржали су у преподневним часовима тренинг у Мадриду којем су у последњих 15 минута присуствовали наши извештачи са Светског Купа који су имали прилику да разговарају са селектором Александром Ђорђевићем и нашим најбољим кошаркашима о предстојећем дуелу 1/8 финале против селекције Грчке (недеља, 18:00 часова).

– Грци су једна од најдисциплинованијих екипа на првенству, екипа која игра тимску кошарку, изузетно брзу, агресивну, такмичарску и имају много искуства. Они знају како се освајају титуле, иза њихових играча је много финала. Играју изузетно сигурно, наметнули су се, међутим, ја сам потпуно миран, јер мислим да ми имамо квалитет и да можемо да одговоримо на такву игру, пре свега одбрамбено – уверава Ђорђевић.

Селектор наших кошаркаша зна шта је потребно да би се дошло до успеха:

– Мислим да је екипа вољна, жељна и спремна за добру утакмицу са Грцима. Они имају једну хемију која се види на терену и на нама је да то разбијемо. Мир у глави, ватра у срцу, то је оно што нам треба. Ово је за нас финале, најважнија утакмица на шампионату – јасан је селектор Србије.

Репрезентације Србије и Грчке одиграле су у припремном периоду веома неизвестан дуел који је одлучен у последњим секундама:

– Очекујем да и овога пута буде неизвестан дуел, али да овога пута ми победимо. Показали смо у ових пет утакмица борбеност и тимски дух. Квалитет није на њиховој страни, мислим да смо ту изједначени. Мислим да ће наша жеља победити. Постоји нервоза, не би било нормално да не постоји дан пред утакмицу. Једва чекамо да овај дан прође и да у недељу заиграмо. Очекује нас тежак и неизвестан дуел. Грци су до сада без пораза, дуго су заједно и играју као прави тим. Биће много тешко – истакао је Милош Теодосић, плејмејкер наше репрезентације.