Најбољи кошаркаши Србије са нестрпљењем очекују почетак Светског Купа у Шпанији и премијерни меч са селекцијом Египта који је заказан за суботу до 15:30 часова. Селектор Александар Ђорђевић после последњег тренига у Гранади пред старт шампионата, обратио се представницима медија и истакао да је наш тим спреман да на прави начин започне велико такмичење.

Сви једва чекамо да почне првенство, очигледна је позитивна нервоза која претходи утакмици. Имали смо јуче одличан тренинг, можда најбољи – истакао је Ђорђевић.

О селекцији Египта селектор нашег тима није трошио превише речи:

Свака репрезентација на такмичења долази са великом жељом и амбицијом. Селекција Египта заслужује респект са наше стране, припремамо се као и за сваку другу утакмицу, без икакве разлике. Постоји озбиљност код свих, да пре свега приђемо утакмици на прави начин и да победимо на крају.

Што се тиче здравственог билтена, Милош Тедосић због вируса највероватније неће играти против Египта, док се капитен Ненад Крстић и Немања Бјелица осећају све боље:

– Теодосић данас није тренирао, остао је у хотелу, напао га је вирус, добио је температуру, под терапијом је и мислим да није ништа озбиљно, а још осећа последице повреде зглоба. Мислим да ће пропустити дуел против Египта, што је можда и добро јер ће бити свежији за следеће мечеве. Бјелица се осећа боље спао му је оток. Крстић се такође сваким даном осећа све боље, користићемо сваки минут како би дошао до жељене форме у правом тренутку – закључио је Александар Ђорђевић.

Капитен Ненад Крстић истиче велику важност премијерног меча на великим такмичењима:

– Сви жељно ишчекујемо почетак. У Гранади смо од среде, најгори је осећај чекања. Што се моје форме и физичке спреме тиче верујем да ће бити све боље како такмичење буде одмицало. Важно је да добро почнемо, прве утакмице могу лако да одреде даљи ток. Олакшавајућа околност је што играмо са Египтом, али морамо да будемо максимално опрезни, не смемо ништа да ризикујемо. Гледали смо скаутинг њихових играча, играли су добро на припремним турнирима. Ако само изједанчимо њихову енергију, не би требало да буде проблема – закључио је капитен репрезентације Србије.