После три месеца играња баскета на 35 турнира широм Србије, у суботу на финалном турниру Рода 3×3 државног првентва Србије на београдском Тргу Републике, окупиле 24 најбоље домаће баскеташке екипе, а момци из тима Олимп из Београда освојили су титулу 3×3 првака Србије.

На последњој станици Рода 3×3 каравана, на Тргу Републике у Београду, наше најквалитетније баскет екипе и оне које су на ФИБА 3×3 ранг листи међу најбољим европским и светским екипама у баскету. пред бројном публиком одиграле су једниствени баскеташки спектакл.

Момци из тима Олимп били су доминантни у финалу против екипе Змајеви са резултатом 21:12, док је треће место заузела екипа 3×3 Нови Сад Ал Вахда. Може се рећи да је најбоља утакмица турнира била полуфинална утакмица у којој су се сусрели тимови Олимп и 3×3 Нови Сад Ал Вахда, коју су момци из Београда добили резултатом 20:16.

Прваци Србије у баскету освојили су новчану награду од 150.000 динара, наградни ваучер за куповину у маркетима Рода у вредности 20.000 динара, робне награде КСС, као и одлазак на квалификациони мастерс турнир у Дебрецину (28-29. августа) са плаћеним трошковима пута. Велики пехар и медаље  предао им је председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић.

Другопласираним Змајевима припала је сума од 75.000 динара уз пехар и одличја која им  је уручио потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић, док су треће место заузели баскеташи из екипе Нови Сад Ал Вахда који су освојили и 30.000 динара.

Награде су, испред спонзора, додељивали Младен Докић из Роде и Марко Путник из Триглава.

На финалном турниру у Београду, одиграло се и јуниорско финале у баскету, а прво место је заузео Земун победом над екипом Земунци. У женској конкуренцији, у ревијалном делу, победнице су баскеташице из тима Мињони.

Компаније Рода, Триглав осигурање и Бустер спремили су атрактиван програм за присутне на Тргу Републике, као и бројне награде.