У недељу увече одржан је истински спектакл у храму кошарке крај Мораве. Сениорска репрезентација Србије била је цењени гост екипи чачанског Борца, којој је припала велика част да на свом паркету заигра против европског, светског и олимпијског вицешампиона.

Дворана крај Мораве је много пре утакмице била препуна… Више од 3.000 љубитеља игре под обручима у граду који можда и највише воли кошарку у Србији са одушевљењем је поздравило селектора Александра Ђорђевића, Милоша Теодосића, Мирослава Радуљицу, Богдана Богдановића и другове… Резултат је, наравно, био потпуно у другом плану (66:97), а сјајни домаћини су имали шта да понуде и представе талентовану подмлађену екипу предвођену новим тренером, досадашњом играчком легендом клуба Марком Мариновићем.

Чињеница је да су Чачани по ко зна који пут доказали да су „најстручнија“ кошаркашка публика на овим просторима због сјајног навијања које су приредили.

– Чачак је истински град кошарке, а дворана крај Мораве је прави храм ове магичне игре, кроз који су прошла највећа имена наше кошарке. Грађани Чачка су били сјајни домаћини и фантастична публика репрезентацији Србије. Како би и у будућности овај кошаркашки град могао да дочекује наше националне тимове и у званичним утакмицама против других репрезентација, требало би да добије нову дворану. Због свега тога, апелујемо на челне људе града и надлежних министарстава да помогну да се то деси, јер Чачак то сигурно заслужује. У наредном периоду очекују нас квалификациони мечеви за велика такмичења у конкуренцији сениорки и сениора, интерес Кошаркашког савеза Србије је да се те утакмице играју у градовима широм Србије. Међутим, ФИБА има изузетно оштре критеријуме које многе наше дворане не испуњавају, па је потребно да се услови подигну на виши ниво. Сигурно да је жеља КСС да се нека од тих утакмица најбољих кошаркашица и кошаркаша одигра и у Чачку, као и у другим кошаркашким градовима Србије – рекао је генерални секретар КСС Дејан Томашевић.