Репрезентација Србије поражена је у 1. колу Spor Toto World Cup 10 у Измиру. Изабраници селектора Душана Ивковића изгубили су од селекције Немачке после узбудљиве завршнице у којој су имали последњи напад за нову победу у припремном периоду за Европско првенство у Литванији: Србија – Немачка 58:59 (13:20, 16:10, 16:22, 13:7).

У дуелу са ривалом са којим ћемо одмерити снаге и 4. септембра у оквиру групе „Б“ на Европском првенству у Литванији, селектор Душан Ивковић одлучио је да одмори Милоша Теодосића и Уроша Трипковића, док капитен Ненад Крстић није улазио у игру. У саставу репрезентације Србије први пут је био опорављени Немања Бјелица које провео на паркету скоро седам минута што је свакако велико охрабрење за наш Стручни штаб. За селекцију Немачке нису играли Дирк Новицки и Крис Кајман.

Очигледна је била жеља оба селектора да сакрију главне адуте и бројне тактичке варијанте пред много важнији сусрет који их чека у Литванији. Селекција Немачке се много боље снашла на почетку утакмице у Измиру, искористиле проблеме нашег тима у организацији напада и у 8. минуту стекла предност 17:4. У преостала два минута прве четвртине поенима Стефана Марковића и Бобана Марјановића Србија је успела да смањи заостатак на 20:13. Шут никако није служио наше репрезентативце ни у наставку меча. Ипак, заиграли су много чвршће у одбрани, далеко ангажованије и највише захваљујући Кости Перовићу и Милану Мачвану успели да дођу у минимално вођство у 19. минууту- 29:28.

Боље су друго полувреме поново почели репрезентативци Немачке. Остварили су и дуго чували предност од три до седам поена разлике. Стефан Марковић је коначно успео да погоди, после 13 промашаја, прву тројку за наш тим и смањи резултат на 45:49 у финишу трећег периода. Последњи период овог двобоја био је најбољи део игре тима Душана Ивковића на утакмици у Измиру. Сјајном одбраном Немцима је допуштено да постигну само један поен за седам минута игре. Расположени Бобан Марјановић постигао је шест поена, а Драган Милосављевић два пута био прецизан у шуту за три поена, што је чинило се Србији донело одлучујућу предност 58:53 у 37. минуту. Међутим, за разлику од меча у Љубљани и финалног меча са селекцијом Хрватске, наши репрезентативци нису одиграли завршницу на најбољи начин. Нису успели да поентирају до краја утакмице, Немачка је постигла шест поена и оставрила минималну победу. Покушао је Душко Савановић неколико секудни пре краја меча да реализује последњи напад Србије, али на жалост није успео да упути шут према кошу.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Бобан Марјановић (3 скокока, кедна блокада) са 11 поена, док су Стефан Марковић (7 скокова, 6 асистенција) и Коста Перовић (6 скокова) постигли по 10.

Репрезентација Србије у 2. колу колуSpor Toto World Cup 10 у Измиру у петак од 17:00 часова игра против селекције Украјине.

Комплетна статистика:

http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=1&gameID=9256

СРБИЈА: Тепић 6, Рашић 3, Паунић 2, Бјлеица, Марковић 10, Кешељ, Крстић, Перовић 10, Мачван 6, Савановић 4, Марјановић 11, Милосављевић 6.

НЕМАЧКА: Бензинг 12, Хербер, Хаман 6, Шулце 3, Шафарцик 7, Швајтајм 6, Плајс 9, Јегла 4, Висоцки 5, Цвајнер, МекНотон 7, Штајгер.