Стефан МарковицРепрезентација Србије остварила је убедљиву победу у 2. колу „ Spor Toto World Cup 10“ у Измиру. Изабраници селектора Душана Ивковића савладали су Украјину после много боље игре у другом полувремену резултатом 83:57 (21:21, 17:16, 22:11, 23:9). Селектор Душан Ивковић на данашњој утакмици одмарао је Миленка Тепића и Косту Перовића.

Украјинци су у првој и другој четвртини одржавали резултатску равнотежу, највише захваљујући натурализованом Американцу Стивену Барту, који је у првих 20 минута постигао 10 поена и задавао доста проблема нашој одбрани. Србија је у првом полувремену углавном имала минималну предност (највише седам поена, у 18. минуту после техничке грешке досуђене тренеру Украјине, Фрателу). Међутим и поред шест асистенција Теодосића и по 9 поена Крстића и Савановића, на одмор се отишло са само поеном предности (38:37).

Друго полувреме обележила је много боља и ангажованија игра наше репрезентације. Средином треће деонице, Паунић и Марковић доносе већу агресивност у одбрани, а из боље дефанзиве, Србија долази и до лакших поена. Распуцао се Савановић, који са седам везаних поена, наш тим доводи до двоцифрене предности (58:45 у 28. минуту). Србија у последњој четвртини још више појачава ритам. Украјинци су за скоро шест минута постигли само један поен, а наши играчи улазе у серију погодака, па тројкама Марковића, Мачвана и Рашића у 36. минуту долазе до максималних 26 поена предности (77:51) и сигурном игром убедљиво приводе меч крају.

Ненад Крстиц - Господар под косевимаНајефикаснији у нашем тиму био је Душко Савановић са 22 поена 4 скока и 3 асистенције, капитен Ненад Крстић је постигао 15 поена, уз 5 скокова, док је Александар Рашић убацио 13 поена уз 5 асистенција.

Последњег дана турнира репрезентација Србије од 17 сати игра против домаћина Турске.

Комплетна статитика: http://live.tbf.org.tr/tbf/netcasting/

СРБИЈА: Теодосић 5, Рашић 13, Паунић 2, Бјелица 2, Марковић 5,
Трипковић 2, Кешељ, Крстић 15, Мачван 9, Савановић 22, Марјановић 6, Милосављевић 2.

УКРАЈИНА: Лукашов 3, Барт 12, Липовиј 5, Коиченко 4, Салтовалс 2, Козлов 3, Кравцев 8, Фасенко 7, Забриченко 3, Пустозвонов 4, Агефонов. Печеров 6.