Мушке репрезентативне селекције Србије ове године очекује велики број такмичења на којима ће покушати да остваре што боље резултате. Круна свега биће сениорски Светски Куп у Шпанији (30. август – 14. септембар), а пре тога на великим испитима биће млађе репрезентативне селекције које су данас добили селекторе који ће их предводити. На конференцији за медије у Кући кошарке озваничено је да ће „Б“ тим Србије предводити Оливер Поповић, У20 селекцију Дејан Мијатовић, јуниоре Александар Бућан, У17 селекцију Вања Гуша, а кадете Владимир Ђокић. Душан Домовић Булут биће координатор за баскет „3 на 3“, задужен за популаризацију и афирмацију ове све популарније дисциплине.

Дејан Мијатовић
У20 млада репрезентација Србије

Дејан Мијатовић (46) координатор и тренер млађих репрезентативних селекција играчку каријеру провео је у Борцу из Чачка, Радничком и Застави из Крагујевца. Тренерским послом почео је да се бави у млађим категоријама Борца са којима је освајао медаље у кадетској и јуниорској конкуренцији. Први трофеј осваја као члан Стручног штаба ФМП-а на финалном турниру Купа 2003. у Нишу.
Мијатовић је био помоћник Мирославу Николићу кад је У20 репрезентација СЦГ 2006. постала првак Европе у Турској. Већ следеће године именован је за селектора јуниорске селекције Србије која у на ЕП у Шпанији осваја златну медаљу. На истом такмичењу 2012. године у Литванији и Летонији освојио је бронзу.
На Светским шампионатима у конкуренцији играча до 19 година, Мијатовић је у два наврата стизао на корак од самог врха победничког постоља, освојио је сребрне медаље у Литванији (2011) и Чешкој (2013).

Александар Бућан
У18 јуниорска репрезентација Србије

Специјалиста за рад са млађим категоријама. Александар Бућан (43) почео је са само 20 година да се бави тренерским послом као аситент у кадетском тиму Партизана.
Са црно-белима је освајао трофеје у свим узрастним категорија млађих селекција (У14, У16, У18).
Последње три сезоне је са јуниорима Партизана тријумфовао на завршним тунирима првенства Србије.
Са У16 репрезентацијом Србије и Црне Горе
на Европском шампионату 2006. године освојио је бронзану медаљу.
Од 2013. је на кормилу јуниорске репрезентације Србије.

Вања Гуша
У17 репрезентација Србије

Рођен 28. јула 1966. у Задру. Тренерску каријеру почео у К.К Беовук пре две деценије. Највеће клупске успехе постигао са јуниорима ФМП Железника са којима је био првак Србије и два пута освајач јуниорске Евролиге.
Са У16 репрезентацијом Србије освојио је сребрну медаљу на ЕП у Украјини 2013. док је Олимпијским играма младих (ЕYОФ) два пута био на победничком постољу: 2011. године у Турској (сребро), 2013. године у Холандији (злато).

Владимир Ђокић
У16 кадетска репрезентација Србије

Тренерску каријеру Владимир Ђокић (43) почео је у Омладинцу из Ваљева, а праву шансу добио у Машинцу из Краљева. Највеће успехе постигао је са ужичком Слободом са којом је у сезони 2011/12 изборио опстанак у КЛС, а следеће године изборио пласман у Суперлигу. Ове сезоне водио је Слогу из Краљева, а сад је на кормилу Металца из родног Ваљева.
Некадашњи плеј Партизана и репрезентативац прошле године био је члан Стручног штаба Универзитетске селекције која је на Медитеранским играма у Мерсину била друга, а на Универзијади у Казању освојила 3. место.

Оливер Поповић
„Б“ репрезентација Србије

После завршетка богате и трофејне играчке каријере, Оливер Поповић (44) тренерским послом почео је да се бави у Авали Ади.
Радио је још у Мега Визури, Тамишу, Химику (Украјина), а последње две сезоне је на клупи КЛС лигаша Вршца. Прошле године је са Универзитетском селекцијом Србије освојио друго место на Медитеранским играма у Мерсину (Турска) и бронзану медаљу на Универзијади Казању у (Русија).

Душан Домовић Булут
Координатор за баскет „3 на 3“

Сада већ давне 1996. године Душан Домовић Булут почео је да осваја локалне турнире у Новом Саду и околини, да би 2013. постао најбољи баксеташ планете по ФИБА ранг листи, а Србији донео титулу светског првака. Више пута проглашаван најбољим играчем, стрелцем и шутером бројних турнира широм света.