Мушка 3х3 репрезентација Србије до 23 године није успела да се пласира у четвртфинале првог ФИБА 3х3 Светског првенства које се одржава у Кини.

Наша екипа је поражена у оба меча данашњег дана и самим тим остала  је и без пласмана у четвртфинале.

У првом свом мечу дана Србија је поражена од фаворизоване, и до тог меча једине екипе без пораза у својој групи, репрезентације Кине резултатом 21-13. Наши репрезентативци су били равноправан противник само у првој половини меча, док екипа Кине није направила недостижнији предност коју су наши момци покушавали до краја да безуспешно стигну.

Након овог меча, Србији је остао још један меч наде у евентуални пролазак у четвртфинале које би било достижно директном победом над конкурентом за пролазак – екипом Словеније. Међутим, ни у овај меч наши момци нису ушли са довољно самопоуздања, те је екипа Словеније направила после изједначеног почетка предност од 13-7 (шутевима за два поена пре свега) која је до краја била недостижна за коначан пораз резултатом 21-12.

На жалост, ово је прво такмичење ове године са кога се нека мушка селекција враћа без одличја, али је уследило као добра припрема и увид у стање потенцијалних репрезентативаца за Европске игре које ће се следеће године одржати у Белорусији, а где ће 3х3 такмичење управо бити уприличено за ову узрасну категорију.