Сениорска мушка 3х3 репрезентација поново се, као и пре две године са Европског, из Амстердама враћа без медаље – овога пута са Светског 3х3 првенства.
Нови првак света је репрезентација САД која је у финалу била боља од Летоније резултатом 18-14.
Репрезентација Србије је у полуфиналу, у веома тешком мечу који је одиграла против репрезентације Летоније, изгубила резултатом 22-19. Утакмица је протекла у водству екипе Летоније током највећег дела меча, које наша репрезентација успева до последњег минута да стигне, али на жалост, не и да престигне. У последњих тридесетак секунди обе екипе су имале “шут за победу”, али је Летонија била та која је тај шут погодила. Треба нагласити да је Летонија погодила чак 6 шутева за два поена, док је наша екипа постигла само четири.

Најефикаснији у екипи Србије био је Мајсторовић са 9 поена, Булут је постигао 7, Васић 3, док је Савић био без постигнутог поена (што је можда још један од фактора пораза).
После овог пораза, Србији је остала још једна шанса за освајање медаље – бронзане, а противник је била екипа Пољске која је у свом полуфиналном мечу била поражена убедљиво од САД резултатом 22-8. У изједначеној борби где су се у првој половини меча екипе смењивале у водству не веђем од два поена, Пољска ствара осетнију предност коју Србија успева да стигне и на 11 секунди пред крај меча успева да поведе поеном разлике (15-14). На сцену ступа најбољи играч Пољске – натурализовани Американац Мајк Хикс који уз фаул (Савића) успева да погоди шут за два поена и потом погоди и два додатна слободна бацања (јер је Србија била у бонусу) за коначних 18-15 за Пољаке, оставивши наше играче да у неверици тугују. У овом мечу најефикаснији за Србију био је Булут са 5 поена, а пратио га је Мајсторовић са 4, док су Савић и Васић постигли по 3 поена.
Подсећамо да је ово први пут од када се организују 3х3 Светска првенства (од 2012.године) да се Србија враћа без освојене медаље.
У женској конкуренцији нови 3х3 првак Света је репрезентација Кине која је у финалу била боља од Мађарске резултатом 19-13. Треће место је освојила Француска победивши Аустралију за бронзу резултатом 21-9.

Следеће сениорско такмичење које предстоји 3х3 мушкој сениорској селекцији је ФИБА 3х3 Европско првенство које ће се одржати у мађарском Дебрецину од 30.августа до 02.септембра 2019.године.