Репрезентација Србије до 23 године без пораза је завршила груну фазу такмичења на ФИБА 3х3 У23 Светском првенству које се од 2-6.октобра одржава у кинеском Ланџоу. Данашњим победама над Јужном Корејом и Холандијом остварен је максималан учинак и обезбеђено је прво место у

групи Д. Противник Србије сутра (6.октобра) у четвртфиналу биће другопласирана екипа из групе Б – репрезентација Летоније.
Јужна Кореја је данас била први противник, а репрезентација Србије приказала је свој квалитет и оправдала улогу апсолутног фаворита – славила је са 17:5. Кореанци нису успели да парирају Србији ни у једном сегменту игре те је овакав резултат по њих био неизбежан. Број постигнутих поена противника говори о нивоу на ком је екипа Србије играла одбрану. Најефикаснији у Србији био је Самарџић са 7, док је Трајковић постигао 4, а Милаковић и Видовић по 3 поена.
Меч против Холандије који је касније уследио, одредио је пласман у групи јер су до тог тренутка обе екипе имале максималан учинак – по три победе. Холандија је важила за благог фаворита у овом мечу, с обизор да ова екипа већ трећу годину за редом игра ФИБА 3х3 У23 Лигу нација намењену репрезентацијама до 23 године. И сам меч је имао такав ток да је Холандија била у константном водству, које је Србија упешно пратила и чекала свој моменат да засија. У последњи минут се ушло у егалу, да би при резултату 13:13 Србија на 7 секунди до краја меча остварила посед лопте из кога је уз звук сирене, под агресивном одбраном, Трајковић погодио шут за два поена за коначну победу резултатом 15:13. Екипа Србије показала је већу борбеност и жељу за победом у овом мечу од противника, а Самарџић је поново постигао 7 поена, док је Видовић постигао 4, а Трајковић и Милаковић по 2 поена.
Четвртфинални меч између Србије и Летоније је на програму сутра (недеља 6.октобар) од 07.25 часова (по српском времену), а евентуално полуфинале и борба за медаље биће на програму истог дана после 11.20 сати (по српском времену). Остали парови четврфинала су: Русија-Италија, Кина-Холандија и Украјина-Аргентина. Треба поменути да је прошлогодишњи победник Светског првенства до 23 године у мушкој конкуренцији била репрезентација Русије.
Подсећамо да се сви директни преноси утакмица са ФИБА 3х3 У23 Светског
првенства из Ланџоа могу пратити на званичној веб страници турнира на адреси:
http://www.fiba.basketball/3x3u23wc/2019
као и на званичном „јутјуб“ ФИБА каналу
https://www.youtube.com/user/3x3planet