Репрезентација Србије наставила је серију победа у припремним утакмицама за Европски шампионат. Наш тим је у првој утакмици Акрополис купа у Атини, савладао Италију резултатом 73:65. У другом колу турнира Србија у четвртак у 17:45 игра против Грузије.

Прво полувреме обележила је изједначена игра у којој ни један тим није успео да направи значајнију разлику. Србију је у томе спречио велики број изгубљених лопти (чак 10 у првих 20 минута), али и чврста игра Италијана, који су шутевима за три поена и поенима из контри, одржавали резултатску равнотежу.

Средином треће четвртине, Италија са три везане тројке прави серију 9:0 и стиче седам поена предности (49:42 у 24. минуту). Селектор Ђорђевић реагује тајм-аутом, после кога наш тим подиже агресивност у одбрани и узвраћа серијом 12:2, за вођство 54:51 у 28. минуту. Србија је до одлучујуће предности стига почетком последње четвртине, када је Богдановић са пет везаних поена донео нашем тиму осам поена предности (64:56), да би Лучић са „два плус један“ у 35. минуту подигао разлику до максималних девет поена. Италијани до краја нису успели да завршницу учине узбудљивијом.

Током целе утакмице веома добро је играо Бобан Марјановић (21 поен, 8 скокова), који је одлично сарађивао са спољном линијом нашег тима. Двоцифрени број поена постигли су и Лучић (12) и Богдановић (10). Код Италијана је најефикаснији био Белинели са 20 поена.

Александар Ђорђевић, селектор Србије: „Више нема пријатељских утакмица, јер како се ближи Првенство, све репрезентације и у припремним мечевима желе да побеђују. Била је ово веома јака, физички захтевна утакмица у којој су Италијани 30 минута приказали завидну снагу и чврстину. Ми смо добро одговорили на такву игру, појачали агресивност у одбрани и на крају победили. Није ми се допало како смо лако дозволили Италији да направи серију 9:0 у трећој четвртини, али је добро што смо на ту ситуацију брзо и ефикасно одреаговали. Бобан Марјановић је данас одиграо, вероватно, најбољу утакмицу у припремном периоду. У тиму није било Калинића, који јуче није тренирао због проблема са леђима и Лазића кога мучи повреда рамена. Имамо здравствених проблема, али морамо да прихватимо ситуацију и наставимо да се спремамо и радимо, јер је Шампионат све ближе.“

Србија – Италија 73:65 (22:24, 18:14, 19:18, 14:9)

СРБИЈА: Мачван 5, Богдановић 10 , Лучић 12, Милосављевић 2, Бирчевић, Штимац 6, Мицић 6, Гудурић 3, Јовић 2, Кузмић 6, Марјановић 21.

ИТАЛИЈА: Хекет 5, Белинели 20, Арадори 11, Фиљол 6, Биљига, Мели 6, Пасколо 2, Кузин, Келви 2, Ћинчарини, Абас, Роси, Барнс 4, Датоме 9.